Tips voor uw e-bike

U bent hier

Schakel op tijd
Met de krachtige motorondersteuning voelt het niet aan als een noodzaak, maar goed schakelen kan een grote winst opleveren voor het bereik.
Wegrijden in een te hoge versnelling kost onnodig veel energie.  Op tijd terug schakelen levert dus exra kilometers bereik op! 
Opladen op de correcte manier
Uw batterij hoeft niet helemaal leeg te zijn voor het opladen. De batterij blijft in goede conditie, wanneer u de fiets na ieder gebruik (ongeacht de afstand) weer oplaadt.
Nadat het batterijpakket volledig is opgeladen stopt het laden automatisch, u hoeft dus geen schrik te hebben voor overladen.
Als de batterij is volgeladen, haal dan de stekker uit het stopcontact.
Opladen doe je best in een droge, goed geventileerde en veilige plaats!
Niet fietsen
Batterijen lopen langzaam leeg, ook als de fiets niet gebruikt wordt. 
Als de batterij in de fiets zit, loopt deze sneller leeg dan als deze van de fiets is genomen.
Als u de fiets voor een tijdje niet gebruikt, kunt u het beste de batterij voor 70% vol laden en op een droge en warme plaats opbergen.
Laadt uw batterij minstens 1 keer per 2 maanden op en haal stekker van de lader uit het stopcontact (dit verlengt de levenduur).
Te warm?
Warme temperaturen kunnen de werking van uw batterij negatief beïnvloeden en uw actieradius verminderen.
Laat uw eBike met batterij niet in de felle zon staan!
Kijk zelf uw fiets na
Kijk regelmatig uw banden, remblokjes en spaken na.  Wie z'n fiets dagelijks voor woon-werkverkeer gebruikt is het geen overbodige luxe om dit wekelijks na te zien.
Meld ons elk vastgesteld probleem, zodat we erger kunnen voorkomen en u veilig kan blijven fietsen.

 

Fiets op een fietsendrager
Wanneer u uw eBike vervoert op een fietsendrager, haal dan de batterij en de display van uw fiets.  Zo beschermt u uw fiets beter tegen onverwachte regen of dieven.
Pechverhelping 24/7
U kan voor een kleine meerprijs een omniumverzekering voor fietsschade afsluiten.
Daarbij zit standaard pechverhelping 24/7 inbegrepen: met één telefoontje naar de een alarmcentrale te bellen om hulp ter plaatse te krijgen.

Indien de pech ter plaatse niet hersteld kan worden, worden fiets en fietser vervoerd naar de woonplaats of vertrekpunt.

Eenvoudig toch?  Zeker wanneer de nood het hoogst is.

Jaarlijks onderhoud
Uw eerste onderhoudsbeurt na 250 km of binnen de 2 maanden is gratis.
Wij adviseren u om minimaal 1 keer per jaar uw fiets een grote onderhoudsbeurt te laten ondergaan.  Verschillende fietsfabrikanten maken dit verplicht en koppelen dit aan de garantie van uw fiets.
 
Veel fietsplezier!
Heeft u nog vragen?
Aarzel niet ons te bellen of te mailen!