Specialized Epic Hardtail

U bent hier

Specialized Epic HT 2017

Dit is het lichtste mountainbike frame dat Specialized ooit heeft gemaakt.  Maar in de pers is men het er over eens: dit is hét aller lichtste frame, punt uit.
De Epic Hardtail is vanaf de grond af ontworpen om topprestaties te leveren.
Hij vliegt de heuvel op, daalt af met vertrouwen en springt zuinig om met jouw kostbare watts.
Het is niets minder dan een revolutie op het gebied van cross country.
 

Nieuw = volledig nieuw

Een nieuw frame, een nieuwe naam.  Zowel voor dames als voor de heren werd een nieuw frame ontwikkeld.  Specialized hertekende het kader van z’n klassieker Stumpjumper HT en het resultaat mag gezien worden.
Het ziet er anders en beter uit. De stijfheid is verhoogd, zowel van het frame als de wielen, wat resulteert in een beter rijgevoel, verhoogde prestaties en een ongezien gewichtsverlaging.
De Epic HT is daarbij net als de racefiets Tarmac 'Rider First' ontwikkeld.  Dit wil zeggen dat elke framemaat dezelfde rijkarakteristiek en -eigenschappen heeft, met dezelfde stijfheids- en comfortwaarden.

Ook in de kleine maten staat het comfort op hetzelfde niveau als in de grote maten. En vice versa voor de stijfheid in de grote maten.

 

Schandalig licht

Dit EPIC HT -frame is schandalig licht. Met deze gewichtsvermindering (828 gram voor de S-Works Epic) zit Specialized zelfs op een lager niveau dan concurrerende merken.
 

Prijzen

Uitvoering met aluminium frame: vanaf 1.599 euro
Uitvoering met carbon frame: vanaf 2.499 euro

 

Specialized
Epic HT Alu

 

Specialized
Epic HT Comp Carbon

 

Specialized
Epic HT Wmn Expert Carbon