Specialized Fatboy 2.0

U bent hier

De Fatboy familie breidt uit!

De Specialized Fatboy was voorheen alleen te krijgen in een aluminium uitvoering.  Nu hebben ze deze fatbike een heuse afslankingskuur gegeven en is deze ook verkrijgbaar in carbon uitvoering.
Vanaf 2017 is er ook de Hellga in het assortiment, een Fatboy speciaal voor vrouwen. Deze heeft een compleet aangepaste geometrie voor vrouwelijke rijders.  De bovenbuis is korter en heeft een curve zoals we vaker zien bij vrouwenmodellen. De Hellga zal, net als de Fatboy, uitstekend tot zijn recht komen op het strand of in de sneeuw, maar doet ook prima dienst als pure funbike.

Misvattingen

Vooreerst moeten we een aantal misvattingen over fatbikes uit de wereld helpen: het rijdt lomp, rijdt niet goed in de modder, is zwaar,….  Niets van dit alles is terecht!

De fiets heeft enorm veel grip, ook in de modder. Hij houdt perfect zijn spoor en de dikke banden rijden niet zo lomp als ze er uit zien.  En hier zit meteen het geheim van de Fatboy: de Specialized Ground Control 4.6 banden zijn gewoon top: ze bollen soepel en draaien kort.  En ze maken een dik brommend geluid op de weg.  Heerlijk.

Waarvoor koop je zo’n fiets?

Kasseien worden biljartvlak.  Boomwortels voel je niet eens meer.  Zandpartijen doorkruisen wordt een makkie.  Zelfs in de sneeuw voelt de Fatboy zich thuis!
Het is geen mountainbike om te racen.  Een Fatboy koop je voor de fun, om eens lekker te cruisen zonder te letten op putten, bulten, takken op jouw track…  Hij rijdt gewoon overal over.
Het pad verlaten?  Zelfs een sompige weide of ondergelopen modderpad worden leuk.

Specialized Fatboy Comp Carbon (heren)

 

Specialized Hellga Comp (dames)

Testen

Wil je zelf eens ondervinden hoe zo’n Fatboy rijdt?

Ga naar de pagina van de testfietsen