Specialized Roubaix

U bent hier

Future Shock
Dit systeem biedt de rijder een ongezien comfort doordat dit mechanisme  veert bóvenop de balhoofdbuis en onder de stuurnok.  Dit veert dus alleen de rijder af en niet de fiets.  Het is dus het stuur dat op en neer beweegt, de rest van de fiets eronder - zeg maar de hele fiets -  voelt niet anders aan dan iedere andere racefiets.  De veerweg van de 'Future Shock' is desgewenst op het gewicht van de rijder instelbaar. 
Geometrie & Look

De eerste comfortracers haalden vooral hun comfort uit een aparte geometrie.   Dit evolueerde naar een veel sportievere zit(houding).

De nieuwe Specialized Roubaix heeft de geometrie en de agressieve looks van een volbloed racer.

 

Men only?

Nee, natuurlijk niet!  De Ruby comfortracers voor dames werden op dezelfde manier als de Roubaix onder handen genomen.

Specialized Ruby Comp

 

Specialized Roubaix Expert

Voelen is geloven

Sceptisme troef bij het zien van het nieuwe Future Schock veersysteem.
Ook de pers had z’n bedenkingen bij de sneak previews van dit revolutionair systeem, maar kwam daar al snel op terug.

 • Bike Radar, de toonaangevende website voor de sportfietswereld, is meestal niet gul als er sterren moeten uitgedeeld worden, doch gaf de Roubaix 5 sterren (op 5).
  Ze sloten hun artikel af met de gevleugelde woorden  As it stands the new Roubaix is a five-star machine without a shadow of a doubt. It won’t necessarily make you a better rider, but it will make every ride better”.  Vertaald en samengevat: 5 sterren om elke rit leuker te maken!
  Lees het volledige artikel
   
 • Grinta, het Vlaamse wielertijdschrift startte hun artikel met “Te mooi om waar te zijn” en eindigde met “Vijftien jaar geleden stond Specialized mee aan de wieg van de comfortracer, een segment dat inmiddels naar volwassenheid neigt.  Met de nieuwe Roubaix hebben de Amerikanen een fiets gebouwd waarmee ze de strijd in het segment met open vizier kunnen aangaan.  En dit is geen loze praat van een verkoper van keukenrobots op televisie”.
   
 • Cyclingweekly bekroonde de Roubaix als beste endurance fiets voor 2017 en maakte er een ferm filmke over…