Vouwfietsen Brompton

U bent hier

Een vouwfiets om dagelijks te pendelen en mee te nemen op het openbaar vervoer?
Of een vouwfiets om mee te nemen op vakantie met de mobilhome, caravan of op de boot?
Naargelang het gebruik stelt u andere eisen aan uw vouwfiets.

 

Brompton is een buitenbeentje

Er is geen vergelijk met andere vouwfietsen: je kan een Brompton opvouwen tot een heel klein pakket terwijl deze toch rijdt als een gewone fiets. De ketting zit beschermd tussen de delen van de fiets als deze is ingevouwen wat er voor zorgt dat bijvoorbeeld bekleding in de auto niet in contact komt met het vet van de ketting.

Een Brompton is geschikt om elke dag meerdere keren in en uit te vouwen en dit jaren lang. Doordat de scharnieren van de Brompton erg sterk en robuust zijn uitgevoerd komt hier zelfs bij veelvuldig gebruik nauwelijks speling op.

De Brompton is een erg lichte vouwfiets (tussen de 9 en 12,50 kg) afhankelijk van het gekozen model en uitvoering.

 

Slechts 1 model, maar meer dan 1000 mogelijkheden

Er bestaat slechts 1 model frame maar deze kan worden uitgerust met verschillende opties zoals een bagagedrager, spatborden, verschillende versnellingen, diverse soorten verlichting (oa met een naafdynamo).

De bagagedrager wordt niet alleen gebruikt om spullen op te vervoeren maar ook om de Brompton in ingevouwen stand te kunnen rollen.  Door het stuur van de Brompton omhoog te klappen en te vergrendelen is het mogelijk deze als een karretje door station of winkel te verplaatsen.

Je kan je eigen Bromton op een makkelijke en uiterst duidelijke tool zelf samenstellen.  Klik door naar de Build Your Brompton site.  Nadat je je fiets zelf virtueel opgebouwd hebt, kan je ons de referentie bezorgen.  Zo leveren wij de Brompton van jouw dromen!  

 

   
 

Brompton testen of huren?

De unieke Brompton kan bij ons getest worden.  Je kan zo’n vouwfiets ook huren voor een paar dagen of weken.

Brompton testen of huren