Fietspositionering

U bent hier

Fietsmetingen voor sportieve en recreatieve fietsers

Uw houding op de fiets bepaalt voor een groot stuk uw fietscomfort en rijplezier. Zorg dat u goed zit, zo vermijdt u blessures en andere fysieke ongemakken. En met de juiste houding verbruikt u minder energie.  Zo fietst u sneller en langer.
 

Vind de perfecte zithouding en maak voorgoed komaf met ongemakken. Laat uw fiets afstellen door een expert en geniet van eindeloos fietsplezier. Hoe we dat doen?
 

1. Statische meting

Alles begint met de juiste fietsmaat. Daarom meten we eerst uw binnenbeenlengte. Die meting bepaalt (samen met een aantal andere gegevens) de framemaat. En natuurlijk zetten we ook stuur en zadel helemaal juist.

Nieuwe fiets bij ons kopen? Dan stellen we hem volledig gratis voor u af. En anders betaalt u nog altijd maar 25,00 euro.
 

2. Specialized Body Geometry

Specialized ontwikkelde een ergonomisch systeem voor een optimale zithouding. Wetenschappelijk getest. Resultaat? Meer uithoudingsvermogen en rijcomfort.

Wat houdt een Body Geometry Fit in?
Het gaat om een aantal metingen van en op jouw lichaam.  Ongeacht of u wedstrijden rijdt of een wielertoerist bent, elk detail wordt opgemeten.
We willen ook weten hoe je fietst, hoe je je voelt op de fiets.

En dan wordt alles afgesteld op jouw fiets, tot op de millimeter.

Een Body Geometry Fit krijgt u alleen in een erkende Specialized Elite Shop zoals de onze.
Prijs: 150 euro, bij aankoop van een fiets maar 120 euro.

In 5 stappen naar jouw perfecte fit

3. Voeten

Voetpijn?  Slapende voeten?  Slecht afgestelde schoenplaatjes?  Ongelijke voeten of beenlengte?

U kunt bij ons ook terecht voor alle alle advies over voeten, schoenen of de vele ergonomische Specialized producten (bijv. inlegzolen).

4. Zadeldrukpuntmeting

Heeft u soms last van zadelpijn?

Een zadel is een rechtstreeks contact tussen fiets en fietser. En dit mag de bloedtoevoer in de zenuwen en pezen rondom de zitbotten niet knellen, wat dat veroorzaakt nu net die zadelpijn.
Wij helpen u met behulp van de Specialized Body Geometry zadelmeting en adviseren u graag over het zadel dat het beste bij u past.
Om helemaal zeker te zijn kan u bij Het Verzet verschillende zadels voor racefietsen/mountainbikes testen.

De zadelmeting en het gebruik van onze testzadels is helemaal gratis.

P.S. alle Body Geometry zadels van Specialized zijn ergonomisch ontworpen en wetenschappelijk getest, bieden buitengewoon veel comfort en ondersteuning, verbeteren de doorbloeding en verlichten de druk op zachte weefsels.